Kozmetika

Több éves szakmai gyakorlattal vállaljuk kutyák és macskák szakszerű kozmetikai ellátását.

Az állatokat előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk:
Keddtől - péntekig: 9.00 - 17.00 óráig, Szombaton: 8.00 - 12.00 óráig.
Nick Dóra, telefon: 06 20 596 4283


  • Standard szerinti szőrápolás
  • Kedvencként tartott állatoknak praktikus, könnyen kezelhető fazonok kialakítása
  • Fésülés, bontás
  • Fürdetés
  • Nyírás
  • Trimmelés
  • Karomvágás, bűzmirigy tisztítás, fültisztítás
  • Szőrápolási tanácsadás
  • A nehezen szállítható állatokhoz igény szerint házhoz is kimegyünk
  • Állatok szállítására alkalmas gépkocsival igény esetén a kutyák ill. macskák szállítását is vállaljuk a kozmetikába

Tanácsok kutyáknak

Kölyök kutyák

A kölyökkutyákat általában két hónapos kora körül hozhatjuk el az alomból. Az otthonunkba kerülő kölyköt már az első napokban kezdjük el hozzászoktatni a szőrápoláshoz, így sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat és a kis állatot. Ha szükséges, az első hetekben kézmeleg vízbe mártott ronggyal vagy szivaccsal törölhetjük át a kutyus szőrét. Naponta tisztogassuk meg a végbélnyílás és a nemi szervek környékét, a szemkörnyék és a fül tisztítására gyógyszertárban kapható bórvizet és vattát használjunk. Ez utóbbi különösen fontos a hosszú, fehér vagy világos színű bundánál, így megelőzhetjük a szem alatti szőr barnás elszíneződését. Szintén az első napoktól szoktassuk a kiskutyát a fésüléshez, hisz a rövid kölyökszőrrel könnyű dolgunk van, így a kutyusnak sem okozunk kellemetlen élményt, később nem fog "világgá szaladni", ha kefét lát a kezünkben. Kozmetikába a kedvencünket három hónapos kora után vihetjük, miután az összes fertőző betegség elleni oltását megkapta és kellő védettséget szerzett. Erről a kölyköt kezelő állatorvos tud pontos tájékoztatást adni.

Felnőtt kutyák

Attól függően, hogy kutyánknak milyen típusú szőre van, rövidebb vagy hosszabb időt kell szánnunk ápolására. Erre nem csak a lakásban tartott állatoknak van szükségük. Az udvaron tartott kutyák fokozottabban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Nem csak az eső és a hó, de az erős napsütés ellen is csak a megfelelően ápolt szőr nyújt védelmet. A filces, ápolatlan bunda " télen és esős időszakban nehezen szárad, az elhalt szőrréteg alatt a bőr befülled, különböző bőrbetegségek alakulhatnak ki, " nyáron nem engedi szellőzni a bőrt, a kutya nehezen viseli a hőséget, a szőrbe kapaszkodó toklászok és bogáncsok kellemetlen sérüléseket okozhatnak.

Tanácsok macskáknak

Hosszú szőrű macskák

Ha hosszú szőrű macskát szeretnénk, tisztában kell lennünk azzal, hogy szőrápolásuk sok időt vesz igénybe. Szőrminőségtől függően heti, de akár napi rendszerességgel alaposan át kell kefélni a bundájukat, hogy megelőzzük a szőr filcesedését. Ez küzdelem nélkül csak úgy megy, ha a cicát kölyök korától hozzászoktatjuk. A menthetetlenül becsomósodott bundán sajnos csak nyírógéppel lehet segíteni, ilyenkor egészen rövidre, pár milliméteresre kell nyírni a szőrt. Ez sokszor csak állatorvosi segítséggel, bódítás alatt történhet. Ha nem akarjuk, vagy nincsen időnk fésülgetni cicánkat, akkor évente két-három alkalommal rövidre, két-három cm-re lehet nyírni az állat szőrét, ezzel szintén megelőzhetjük a csomók kialakulását.

Rövid szőrű macskák

Ha rövid szőrű macskánk van, könnyű dolgunk van ápolásával. Szőrkefét vagy un. gumikefét használjunk, így segítsünk a cicának megszabadulni az elhalt szőrszálaktól. A rendszeresen gondozott szőrtakaróban időben észrevesszük a külső élősködőket (kullancs, bolha), sérüléseket, elváltozásokat, így komolyabb kellemetlenségektől kímélhetjük meg kedvencünket.